Seleccionar página

Și așa cum faci când alăptezi, încearcă să te relaxezi.

Anumite creme de prim ajutor conțin un ingredient care provoacă o reacție la unii bebeluși. Reduce febra, cum ar fi acetaminofenul sau ibuprofenul pentru sugari. Discutați cu medicul pediatru pentru a vedea ce vă sugerează să păstrați în dulapul cu medicamente. Multe dintre articolele din secția pentru copii a farmaciei sunt destinate sugarilor cu vârsta mai mare de 6 luni, așa că întrebați farmacistul dacă aveți îndoieli. Referință medicală WebMD Analizat de Neha Pathak, MD pe 19 martie 2021

Surse

SURSE:

Academia Americană a Medicilor de Familie: "Febră la sugari și copii."

Jones, Katina Z. Cartea Pregătește-te totul pentru bebeluș, Everything Books, 2007.

Când bebelușul tău se prinde prima dată de alăptare, de fapt nu primește mult lapte la început. În schimb, alăptarea lor trimite corpului tău un mesaj pentru a elibera laptele stocat în sânii tăi. Forța și momentul reflexului de lăsare, numit și reflexul de ejectare a laptelui, variază de la mamă la mamă. 

Cum funcționează reflexul declinat?

Dacă laptele a ieșit din sâni instantaneu când copilul s-a prins, probabil că ai curge în mod constant. În schimb, sânii tăi stochează laptele până când este necesar. Cel mai adesea, reflexul tău de dezamăgire este declanșat de o anumită mișcare de alăptare pe care o face copilul tău pentru a stimula producția de lapte.

Reflexul de dezamăgire este un răspuns fiziologic la sugerea bebelușului tău. Acestea stimulează nervii mici din mamelon, ceea ce face ca prolactina și oxitocina să producă lapte și, respectiv, să lase laptele. Reflexul este adesea însoțit de o senzație de furnicături în mamelon, dar nu toate femeile experimentează asta.‌

Dacă acordați atenție tiparelor de alăptare ale bebelușului dvs., la început alăptarea acestuia va fi mai rapidă și mai superficială pentru a stimula eliberarea laptelui. Odată ce laptele scade și bebelușul bea, alăptarea lui va fi mai adâncă și mai lungă. Dacă alăptează mai mult timp și au nevoie de mai mult lapte, pot ajusta modul în care sug pentru a stimula mai mult fluxul de lapte. 

Alți declanșatori dezamăgiți. Deoarece creierul tău este conectat să aibă grijă de un nou-născut, alte lucruri pot declanșa reflexul de dezamăgire. Dacă bebelușul tău plânge sau dacă auzi vreun copil plângând, laptele tău s-ar putea să scadă ca răspuns. Dacă stai prea mult timp fără alăptare și sânii tăi devin prea plini, reflexul tău de dezamăgire se poate declanșa pentru a elibera presiunea.

Emoțiile puternice pot declanșa, de asemenea, o pierdere de lapte. Dacă vă simțiți intens stresat, supărat sau trist, corpul dumneavoastră poate lua asta ca pe un semn că trebuie să vă alăptați copilul sau să eliberați lapte pentru a reduce presiunea.

Dacă laptele tău nu lasă jos, poți stimula fizic mamelonul pentru a permite decăderea. Încercați să vă rostogoliți ușor mâna pe sân spre mamelon, apoi masați ușor. De asemenea, vă poate ajuta să vă relaxați și să vă gândiți la copilul dumneavoastră.

A continuat

Care sunt semnele unei dezamăgiri bune?

Alăptarea este minunată pentru bebelușul tău, dar este adesea plină de îndoieli și întrebări. Produci suficient lapte? O faci bine? Acest lucru se extinde și la reflexul de dezamăgire. S-ar putea să te întrebi dacă dezamăgirea ta este suficient de puternică sau prea puternică. 

Iată semnele unui răspuns sănătos și funcțional dezamăgit:

Crampe uterine. Este posibil să observați că uterul vă are crampe în timpul unei dezamăgiri în zilele următoare nașterii. Acest lucru este firesc și nu trebuie să vă îngrijorați. Ca și în cazul crampelor menstruale, pentru unele crampele sunt ușoare și abia sesizabile, în timp ce pentru altele contracțiile pot fi mai dureroase.

Schimbarea tiparului de sugere. Este posibil să observați o schimbare în tiparul de sugere al bebelușului dvs. în timpul unei sesiuni de alăptare. Alăptarea lor va trece de la a fi scurtă și rapidă la lungă și lentă odată ce laptele scade. Dacă au nevoie de mai mult lapte, suptul lor se poate schimba din nou pentru a încuraja o altă dezamăgire.

Sentimentele tale. Mamele spun adesea că se simt foarte relaxate și chiar somnoroase atunci când laptele lor scade. Acesta este un efect secundar al oxitocinei eliberate în timpul eliberării. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți brusc sete, care este modul în care corpul dumneavoastră se pregătește pentru a înlocui laptele care este îndepărtat în timpul unei ședințe de alăptare.

Complicațiile reflexului declin

Reflexul de ejectare a laptelui excesiv. O dezamăgire puternică este adesea însoțită de o sursă de lapte, uneori numită reflex de ejectare a laptelui de surplus (O-MER). Când se întâmplă dezamăgirea, este posibil să observați că bebelușul dvs. pulverizează, tușește și chiar se sufocă cu laptele. Bebelușul dumneavoastră poate mușca pentru a încetini fluxul de lapte. Este posibil să aveți scurgeri atunci când nu alăptați sau să observați că bebelușul are alăptări mai frecvente, dar scurte, dacă aveți o sursă de aprovizionare.

Dacă se întâmplă acest lucru, ține o bavetă sau o cârpă la îndemână pentru a prinde laptele atunci când scapă pentru prima dată, astfel încât copilul să nu se sufoce. După un moment în care declinul încetinește, poți încerca să-ți prinzi din nou copilul. De asemenea, puteți restricționa fluxul de lapte prin stoarcerea areolei în timpul alăptării.

A continuat

Discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități sigure de a reduce oferta excesivă, astfel încât dezamăgirea să fie mai puțin puternică.

Reflexul disforic de ejecție a laptelui. La unele femei, alăptarea poate crea un răspuns fiziologic negativ, ducând la emoții negative precum vinovăția, anxietatea, depresia și tristețea. De obicei, este un răspuns izolat care apare numai atunci când îți lași laptele și în primele minute de alăptare. Acesta se numește reflex disforic de ejectare a laptelui (D-MER) și este diferit de depresia postpartum. 

Mai sunt necesare cercetări privind cauzele și efectele D-MER. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă confruntați cu emoții negative în timpul alăptării. 

Dezamăgire slabă. Este posibil să aveți o dezamăgire slabă dacă copilul pare frustrat în timp ce alăptează. Este posibil să nu primească suficient lapte sau să nu primească lapte atât de repede pe cât își doresc. Utilizarea unei pompe de sân poate suplimenta sesiunile de alăptare mai puțin reușite.‌

Când pompați, priviți fotografiile și videoclipurile cu bebelușul dvs. pentru a încerca să încurajați o dezamăgire. Și așa cum faci când alăptezi, încearcă să te relaxezi. Respiră adânc și gândește-te la micuțul tău, eliberând orice stres.

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 17 martie 2021

Surse

SURSE:

Atașament Parenting International: „De ce împărțirea patului și alăptarea merg împreună și ce s-ar putea întâmpla când ignori biologia.”

Asociația Australiană pentru Alăptare: "Reflex de coborâre (reflex de ejectare a laptelui)."

Endocrinologie clinică: „Setea indusă de un episod de alăptare în timpul alăptării și relația cu vasopresina plasmatică, oxitocina și osmoreglarea.”

Sănătatea copiilor: „Întrebări frecvente despre alăptare: durere și disconfort.”

La Leche League International: „Ofertă excesivă”, „Ce este D-MER?”

Unity Point Health: „Ce este un reflex de dianol pret dezamăgire?”

Sfaturi pentru al doilea trimestru

Cumpără niște pantofi noi. Ti s-au umflat picioarele odata cu burtica? Ele pot crește cu o mărime întreagă de pantofi. Pune-le într-o pereche de pantofi slip-on confortabili, cu tocuri joase, într-o dimensiune mai mare. Scapă de părul nedorit. Ai vrut să crești un copil, nu o barbă! Este sigur să epilați cu ceară sau să gleți firele de păr nedorite. Dar sări peste epilarea profesională până după nașterea copilului. Obțineți un masaj. Un masaj poate ameliora durerile și durerile de sarcină. De asemenea, vă poate ajuta să vă relaxați și să dormiți mai bine. Consultați un terapeut cu experiență în masajul sarcinii. Fă-ți timp pentru a "Babymoon." Discută cu partenerul tău despre a face o scurtă călătorie în acest trimestru, când te simți cel mai bine. Este o șansă de a te relaxa și de a te reconecta înainte de a veni copilul. Începeți cumpărăturile unui pediatru. Căutați un medic pediatru care vă împărtășește părerile despre alăptare și imunizări. Adresați-vă prietenilor și familiei pentru recomandări. Planifică-ți concediul. Guvernul SUA dă dreptul majorității noilor părinți la 12 săptămâni de concediu fără plată. Aflați politicile angajatorului dvs. privind concediul plătit sau invaliditatea. Curățați în mod natural. Pentru o spălare mai sigură, treceți de la agenți de curățare chimici la produse mai naturale – cum ar fi peroxidul de hidrogen, bicarbonatul de sodiu și oțetul. Dormi pe partea ta. Pentru a dormi mai liniștit, rotiți-vă în partea stângă. Este o poziție mai confortabilă pentru burtă, iar somnul lateral îmbunătățește fluxul de sânge către bebeluș. Semne de avertizare pentru travaliu prematur. Contractiile care apar la fiecare 10 minute sau mai putin si care cresc in intensitate ar putea fi un semn ca esti in travaliu prematur. Sună-ți imediat medicul. Preveniți constipația. Pentru a evita recuperarea, bea lichide suplimentare și mănâncă mai multe alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele. Exercitarea timp de 30 de minute pe zi poate ajuta, de asemenea. Mișcă-te pentru spatele tău. Schimbați des pozițiile când stați sau stați în picioare. Acest lucru va reduce stresul pe spate. Aflați alte sfaturi de postură pentru a vă proteja spatele în timpul sarcinii. Faceți sex mai confortabil. Dacă sexul este inconfortabil acum, încearcă noi poziții. Întindeți-vă pe o parte sau încercați să vă puneți pe mâini și în genunchi pentru a vă adapta burta în creștere. Reglați-vă centura de siguranță! Exersați siguranța centurii de siguranță: purtați centura de siguranță în trei puncte, astfel încât centura de siguranță să fie sub burtă (nu peste ea), iar cureaua de umăr să fie între sâni. Ia-ți nutrienții! Păstrați un jurnal alimentar pentru a vă asigura că caloriile suplimentare de sarcină provin din alimente sănătoase – cel puțin de cele mai multe ori. Pregătiți Pepiniera. Discută cu partenerul tău despre pregătirea casei pentru copil. Aflați cum să vă amenajați creșa ținând cont de confortul și siguranța copilului dumneavoastră. Planificați o escapadă. Al doilea trimestru de sarcină este cel mai bun moment pentru a călători. Profitați și planificați o călătorie cu partenerul dvs. — nu uitați să întrebați medicul înainte de a zbura. Obțineți o piele curată. Dacă pielea grasă provoacă erupții, încercați să utilizați un produs de curățare blând de două ori pe zi. Nu frecați zona și nu culegeți cosuri – acest lucru vă va irita pielea. Luați cursuri de naștere. Pentru a vă pregăti pentru travaliu și naștere, luați un curs de naștere. Adresați-vă prietenilor, familiei sau medicului dumneavoastră pentru o recomandare. Pregătește-ți animalul de companie pentru copil. Pregătește-ți animalul de companie pentru noua ta completare jucând zgomotele bebelușului prin casă. De asemenea, este un moment bun pentru a-l înscrie pe Fido la o clasă de ascultare. Planificați-vă concediul de maternitate. Discutați acum cu angajatorul despre programarea concediului de maternitate. Întrebați, de asemenea, despre orele flexibile, lucrul de acasă și împărțirea locurilor de muncă odată ce copilul dumneavoastră sosește. Începeți să căutați îngrijirea bebelușului. Vizitați instituțiile de îngrijire a copiilor și întâlniți-i cu directorii și îngrijitorii. Căutați un centru care este curat și are spațiu amplu pentru a juca. Gândiți-vă la numele bebelușilor. Poate dura ceva timp pentru a găsi un nume pe care tu și partenerul tău sunteți de acord. Căutați idei prin cărțile cu numele bebelușului și transmiteți sugestii din partea familiei și a prietenilor. Stai activ! Continuați să faceți exerciții în timpul sarcinii – vă va ajuta să vă pregătiți pentru travaliu și naștere. Obțineți mai întâi aprobarea medicului dumneavoastră dacă aveți orice afecțiune de sănătate. Răsfățați-vă. Fă-ți timp să te tratezi înainte de sosirea bebelușului. Cumpără niște haine care te fac să te simți sexy sau transformă-te într-un magazin local. Lasă-l pe tata să picteze pepiniera. Ajutați să alegeți culoarea, apoi predați pensula partenerului dvs. Aburii de vopsea pot dăuna copilului dvs., așa că ar fi mai bine să renunțați la această corvoadă. Amânați de partea dvs. Probabil vei găsi cel mai confortabil să dormi pe partea ta. Încercați să vă îndoiți genunchii și să puneți o pernă între ei — folosiți una și sub burtă. Hidrateaza vergeturile. Este greu să eviți vergeturile, dar poți ameliora pielea uscată pe care o provoacă hidratându-ți sânii, burta, șoldurile și fesele de 3 sau 4 ori pe zi. Discutați despre circumcizie. Dacă aștepți un băiat, acum este momentul să începi să discuți cu partenerul tău despre convingerile tale religioase și personale despre circumcizie. Referință medicală WebMD Analizat de Neha Pathak, MD pe 19 martie 2021

Când aștepți un copil, entuziasmul tău poate sta în calea unor lucruri practice, cum ar fi cum să plătești pentru noul tău pachet. Pregătirea pentru cheltuiala suplimentară, totuși, nu trebuie să vă provoace șoc cu autocolante.

În general, ceea ce vei cheltui pentru a avea și a crește un copil depinde de locul în care locuiești, venitul familiei tale și dacă ai asigurare de sănătate. Unele taxe tind să fie mai mici în sud și mai mari în nord-est.

Iată o idee la ce să vă așteptați în primele etape ale vieții unui copil.

A avea un copil: 3.000 USD sau mai mult

Nasterile vaginale sunt mai putin costisitoare decat cezariana. Cu cât ai mai multe probleme cu livrarea, din păcate, cu atât costul este mai mare. În cele din urmă, decizia dacă aveți o naștere vaginală sau o cezarană este luată pentru sănătatea bebelușului și a mamei. Îngrijirea preventivă și vizitele la medic în timpul sarcinii vă pot ajuta să evitați unele complicații.

Factura medie pentru o naștere vaginală variază în funcție de stat. În New York, costul pentru o naștere normală, inclusiv anestezia și îngrijirea post-îngrijire în spital, a variat între 9.600 USD și 13.500 USD, conform datelor din 2017 de la FAIR Health. Numărul mai mic reprezintă costul cu asigurarea privată; acesta din urmă este fără asigurare de sănătate. Nasterile prin cezariana, inclusiv anestezia si ingrijirea post-nastere, au variat intre 8.000 $ si 15.000 $. În St. Paul-Minneapolis, dimpotrivă, o naștere vaginală normală a variat între 4.200 USD și 7.600 USD (asigurat vs. neasigurat), în timp ce o cezarană costa de la 4.600 USD la 9.600 USD. 

Costurile au crescut în caz de complicații. 

 Dacă aveți Medicaid, nașterea vă costă puțin sau nimic. Aproape orice mamă însărcinată poate beneficia de Medicaid.

A avea gemeni: 15.000 USD sau mai mult

Unu plus unu sunt cinci? Asta e corect. Costul de a avea gemeni — 15.293 USD în 2012 — poate fi de cinci ori mai mare decât costul de a avea un singur copil.

Într-un studiu recent publicat în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie, cercetătorii au legat costurile mai mari de a avea gemeni cu vizite mai frecvente la birou, șederi mai lungi la spital, nevoia de cezariana și un risc mai mare de afecțiuni precum hipertensiunea arterială. boli de inimă, diabet și anemie. De asemenea, bebelușii gemeni au mai multe șanse să aibă nevoie de îngrijire intensivă după naștere.

A continuat

Rechizite unice pentru bebeluși: 3.000 USD Plus

Când sosește noul tău copil, vei avea nevoie de câteva elemente esențiale, cum ar fi un pătuț și un scaun auto. Vestea bună este că sunt cheltuieli unice și le puteți reutiliza mai târziu dacă aveți mai mulți copii.

Echipamentul de ultimă generație pentru copii vă poate aduce cu mult peste 3.000 USD. Dar luați în considerare cumpărarea de articole folosite – atâta timp cât acestea respectă standardele actuale de siguranță – sau cereți prietenilor și membrilor familiei cadouri sau mâna-mi jos. Evitați totuși scaunele auto uzate, care au date de expirare. Este posibil să fi fost implicați într-un accident sau piesele lor pot fi uzate. Standardele de siguranță se schimbă adesea.

Iată un exemplu de buget:

Transport: Pentru primul set de roți al bebelușului tău, vei dori un cărucior. Unul decent începe de la aproximativ 100 de dolari, dar un model de designer vă poate plăti înapoi cu 1.000 de dolari, potrivit Rapoartele consumatorilor. Pentru gemeni, cărucioarele duble vin în două modele: side-by-side și single-file tandem. Altele variază între 100 USD și 1.400 USD, dar în general costă între 350 USD și 450 USD. Tandemurile rulează puțin mai puțin, de la 250 la 300 USD.

Când iei propriile roți, bebelușul tău va avea nevoie de un scaun auto. În funcție de model, costul poate varia între 80 USD și 500 USD.

Mobilier: noul tău copil va petrece mult timp în pătuțul său, care costă între 100 și 3.000 USD. Dacă cumpărați o cusuță, care costă de obicei sub 200 USD, asigurați-vă că are un autocolant de certificare de la Asociația Producătorilor de Produse Juvenile. Idem pentru un leagăn. De asemenea, poate doriți să bugetați între 50 și 150 USD pentru o masă de înfășat. 

Alăptarea și hrănirea: puți economisi costurile cu laptele artificial prin alăptare. Mai târziu, având în vedere cât de des mănâncă bebelușul tău, un scaun înalt este un plus cheie pentru orice bucătărie.

Call Now Button